nedjelja, 1. listopada 2017.

DOMAĆI UŠTIPCI DOK TREPNETE GOTOVI SU

Posted by Unknown on listopada 01, 2017 | No comments

Sastojci
1 jaje
200 gr brasna
1/2 kesice praska za pecivo
so
oko 1,5 dl jogurta

ulje za przenje
Priprema

1.
Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i prasak za pecivo.
2.
Masa treba da izgleda ovako
3.

Ulje zagrejati i onda odmah smanjiti temperaturu da se ustipci ne bi suvise brzo ispekli i unutra ostali nepeceni.
  4.
Dakle pecite ih na laganoj vatri dok ne porumene.
5.
Vadite ih kafenom kasicicom koju svaki put umocite u ulje u kojem pecete ustipke.
6.
Posluzite uz sir i ajvar.

Posluživanje
Ovi su jaako mekani, a ako volite hrskave zamesite ih mlekom umesto jogurtom.Tako radi moja mama.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar