Posted by Unknown on listopada 29, 2017 | No comments
SASTOJCI
• 200gr maslaca
• 200ml coca-cole
• 220gr brasna
• 1vrecica praska za pecivo
• 1/4kasikice sode b.b
• 50gr tamnog kakaa
• 240gr secera
• 1vrecica vanil.secera
• 2 jaja
• 175ml mlijeka
• 50gr kiselog vrhnja
• malo soli
• ganache krema
• 100gr tamne cokolade(55%-60%)
• 100gr tamne cokolade(70%)
• 200ml mlijeka
• 30gr maslaca
PRIPREMA
1. Otopite maslac na pari zajedno sa coca-colom.Ostavite na stranu da se malo prohladi.
Zagrite rernu na 180°C.
Pripremite kalup obima 23cm.
2. Prosite zajedno brasno,pr.za pecivo,so,sodu b.b i kakao.Dodajte secer i van.secer.
Napravite manje udubljenje u brasnu,pa dodajte lagano umucena jaja i mjesajte sa zicom,u tankom mlazu dodajite i prohladenu smjesu od maslaca i cole,stalno mjesajuci zicom da se ne stvore grudvice.
Na kraju dodajte i kiselo vrhnje i mlijeko,izmjesajte smjesu.
3. Smjesu istresite u kalup i pecite 40-50 min.
Provjerite cackalicom,ja sam pekla tacno 40 min.
Tek kad je torta pecena,pocnite pripremati kremu.
4. Na laganoj vatri istopite zajedno obje vrste cokolade sa mlijekom.Maknite sa vatre i dodajte maslac,mjesajuci otopite maslac i prohladite kremu.
Toplu kremu prelite preko mlake torte.
Ostavite par sati u frizideru da se torta ohladi i krema stegne.
Posluživanje
Mozete sluziti sa umucenim slatkim vrhnjem ili sumskim vocem.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar