utorak, 31. listopada 2017.

OVAKVO JAGNJEĆE PEČENJE JOŠ NISTE PROBALI! OTKRIT ĆU VAM SVOJ TAJNI RECEPT KOJI SAM DOBILA DAVNO JOŠ DOK SAM BILA VRLO MLADA

Posted by Unknown on listopada 31, 2017 | No comments

Evo i mog nacina spremanja jagnjetine… Svaka domacica ima neku svoju tajnu, a vi dodajte svoju:D

Sastojci
3 kg jagnjetine/ plecka sa rebarcima/
po ukusu soli

senfa
1 dl mesavine vode i belog vina
0,5 dl ulja
zacini po zelji ruzmarin

Priprema
1.
Jagnjetinu oprati i prosusiti.
2.
Zarezati meso na vise mesta
duz plecke da bi bolje primilo
zacine.
3.

Pomesati vodu, belo vino, ulje
i ruzmarin i staviti u vatrostalnu
posudu u kojoj ce se peci meso.
4.
Jagnjetinu dobro posoliti, utrljati
so svuda po mesu.

Po zelji u zaseke
i po povrsini mesa premazati senf.
5.

Spustiti meso u posudu i prekriti
alu-folijom.
6.
Peci meso najpre pokriveno folijom
na 200 stepeni. Povremeno vaditi
posudu, okretati meso i zalivati
sokom koje je pustilo. Pred kraj
pecenja skinuti foliju i ostaviti jos
15 minuta da se uhvati lepa korica.
7.
Malo prohladiti i servirati uz krompir
koji ste ispekli kraj mesa.



izvor: http://najsladjizalogaji1.blogspot.ba/2016/06/

0 komentari:

Objavi komentar