nedjelja, 29. listopada 2017.

RECEPT ZA OVO JELO SAM DOBILA OD SESTRE SVOJE PRIJATELJICE KOJA JE VRLO ZAPOSLENA I SVE ŠTO SPREMA MORA NA BRZINU.. A JAKO JE UKUSNO,MORATE PROBATI!

Posted by Unknown on listopada 29, 2017 | No comments

Sastojci
1 pakovanje gotovih kora za pite( 450-500gr)
1 kravlji sir veći
1 velika šaša kajmaka (pavlake)

10 jaja
1 čapa mlijeka
8 kašika griza
 prašak za pecivo

malo ulja

Način pripreme
Mutiti posebno bjelanca, a posebno žumanca.
Bjelanca se dodaju na kraju.
Umutiti žumanca zatim dodati sir, malo posoliti.
Dodati čašu kajmaka, umutiti, dodati mlijeko, pa griz, pa prašak za pecivo, malo ulja i na kraju umućena bjelanca.
Slagati u tepsiju ili pleh po dva lista i svaki po malo pouljiti.


  Preko svakog drugog lista stavljati fil sve do kraja dok traje kora tako što ravnomjerno rasporedimo fil.
Zadnja dva lista koja se stavljaju prvo pospemo kiselom, pouljimo i izbockamo vilicom.
Pečenu zaliti sa ključalim mlijekom u koje se stavi kajmaka i malo soli (mlijeka jedna velika čaša od kajmaka).

0 komentari:

Objavi komentar