nedjelja, 29. listopada 2017.

ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SA SIROM ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SA SIROM

Posted by Unknown on listopada 29, 2017 | No comments

Zapečene paprike punjene sirom vrlo su popularno jelo balkanskih zemalja poznatih po njihovu uzgoju. Vegetarijancima i onima manjeg apetita mogu biti glavno jelo, samo uz salatu, a onima velikog teka prilog mesu.

Sastojci za 8 osoba
500 g svježeg kravljeg sira

100 g gorgonzole
4 mesnate crvene paprike
1 jaje
  1 žlica Vegete By Podravka
2 žlice maslinova ulja

sol

Priprema
1.
Cijele paprike prokuhajte oko 5 minuta u blago posoljenoj vodi te odmah ohladite hladnom vodom. Prerežite ih po duljini, očistite od sjemenki i žilica.
2.
  Električnom miješalicom dobro izmiješajte svježi kravlji sir s jajetom, gorgonzolom narezanom na sitne kockice i Vegetom.
3.
Rasporedite sir u polovice paprika i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu.
4.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Posluživanje
Poslužite uz meso s roštilja ili hladne zakuske.
Savjet
Manje paprike cijele punite sirnim nadjevom, a zatim pecite.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar