utorak, 31. listopada 2017.

Susam pogaca

Posted by Unknown on listopada 31, 2017 | No comments

SASTOJCI
• 1 kg mekog brasna
• 1 paketic kvasca
• 2 kasicice soli
• 2 kasike sirceta

• 2 cela jaja
• 2 kafene soljice ulja
• 1/2 l mleka

Za premazivanje
• 1 jaje
• susam za posipanje

PRIPREMA

1. Pripremiti kvasac u pola solje toplog mleka, dodati po kasicicu secera i brasna.
2. Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da odmara 20 min.
3. Napraviti 6 jufkica (loptica).
4. Svaku jufkicu razviti u pravougaonu koru i zaviti kao rolat.
5. Uplesti pletenice od po dva rolata tako da na kraju dobijemo tri pletenice.
6. Okruglu modlu namazati maslacem i od sredine redjati spiralno pletenice.
7. Svaku novu pletenicu malo podvuci pod prethodnu, oba kraja.
8. Ostaviti da se odmara 1 sat.
9. Pre pecenja namazati umucenim jajetom i posuti susamom.
10. Staviti u donji deo hladne rerne, a onda peci prvih 15-20 min. na 250 C, a zatim na 200 C jos 30 min.

Posluživanje
Na pola pecenja obicno provirim u rernu, i po potrebi stavim odgore 2 lista pelirpapira (A4 format) da ne postane isuvise res tj. izgori.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar