nedjelja, 29. listopada 2017.

MAMIN KREMASTI KOLAČ KOJI USPIJEVA SVAKI PUT, A FINIM OKUSOM OSVOJIT ĆE SVE KOJI GA PROBAJU

Posted by Unknown on listopada 29, 2017 | No comments


Sastojci:
5 belanaca
5 kasika secera,
5 kasika brasna .

Umuti  sne od belanaca pa dodavati po jednu kasiku secera muteci celo vreme zatim  dodati brasno.

  Peci na 180 stepeni u nauljenoj  formi otprilike 26 cm . Pecenu  toplu koru preliti sa 250  ml mleka i ostavi da se ohladi ;
FIL ;
1 puding od vanile
 1 puding od cokolade,
 1 litra mleka,
 4 kasika gustina

,200 grama secera,
 40 grama cokolade,
300 grama grama margarina
 i 300 ml slaga....

Postupak ;
 u pola litre mleka i 100 grama secera zakuvati 1 puding od vanile i 2 kasike gustina
  U pola litre mleka i 100 grama secera zakuvati puding od cokolade sa 2 kasike gustina i na kraju dodati u to 40 grama cokolade mesajuci da se otopi.
Te filove ohladiti .  Posebno umutiti  margarin sa preostalih 5 zumanaca i podeli to na 2 dela .
Pomesati margarin i miksati sa pudingom od vanile a drugi isto to uraditi sa pudingom od cokolade. Pokvasenu koru premazati  belim kremom a onda braon kremom i na kraju staviti slag odozgo i izrendati cokoladu...

0 komentari:

Objavi komentar