nedjelja, 29. listopada 2017.

CARSKA SALATA... MENI POSEBNO DRAGA JER JE BEZ KONZERVANSA!

Posted by Unknown on listopada 29, 2017 | No comments

Sastojci
Povrce:
-4 kg paprika
-3 kg sargarepa

-3 kg karfiol

Zacini:
-Po ukusu persun
-Po ukusu beli luk

Zaliv:
-1/2 l ulja
-1 l sirce
-300 gr soli

-300 gr secera
-1 ( 10 gr ) salicil

Priprema
Povrce iseckati i staviti u jednu veliku serpu, dodati secakni persun i beli luk ( bolje je kasnije to dodati ) i zaliv.

Ostaviti pokriveno 1 dan, povremeno promesati rukom za to vreme i puniti tegle tako sto cete zahvatati povrce sa sokom i kad bude nepuna tegla, pritisnuti da povrce pusti i svoj sok ( ja imam malu kutlacu i njom punim i pritiskam ) i kad napunite teglu i tecnost pokrije povrce, stavite plasticne resetkice da pritisnu povrce na dole i zatvorite tegle.

Posluživanje
Ja sam beli luk i persun stavila kad sam je redjala, izmedju redova povrca jer se oboji tecnost ako se persun stavi odmah. Koristila sam alkoholno sirce.

Preuzeto sa: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar