nedjelja, 29. listopada 2017.

MAMINA OBLATNA SA GRIZOM OVE JE MOJA OMILJENA OBLANDA, OBOZAVAM GRIZ I ZATO STO JE MAMINA! MOJA...

Posted by Unknown on listopada 29, 2017 | No comments

SASTOJCI
1 velika solja za caj mleka
20 kasika secera
2 kocke cokolade za kuvanje

8 kasika griza
1 maragrin (250g)
1 manje pakovanje oblande



PRIPREMA
prokuvati mleko, secer i cokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i kuvati dok ne zgusne

u vrucu griz-smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mesatim smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je jos mlaka



griz smesu podeliti na 4 jednaka dela i filovati oblandu (rubicastu stranu), dobro pritisnuti i staviti nesto tesko na nju i tako ostavite je do sutra dan

moja oblanda na slici je napravljena od duple mere i sa velike oblande

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar