ponedjeljak, 30. listopada 2017.

MOJA DJECA OBOZAVAJU PILETINU PRIPREMLJENU NA OVAJ NACIN, A I MENI JE LAKO SPREMITI JER SU SVE MJERE NA KAŠIKE...

Posted by Unknown on listopada 30, 2017 | No comments

Pohovana piletina iz pecnice
Sastojci
5 komada pilecih prsa
2 male kasike soli
1/4 male kasike bibera
1/4 male kasike ljute paprike

1 mala kasika bijelog luka u prahu
1 mala kasika crvene paprike
2 kasike majoneze
2 kasike kiselog vrhnja

2 kasike parmezana
1.5 solja krusnih mrvica
2 male kasike kukuruznog brasna
100 ml ulja

Priprema
1.
Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
2.
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
3.
Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
4.
Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
5.
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
6.
Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
7.
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .

0 komentari:

Objavi komentar