Posted by Unknown on listopada 04, 2017 | No comments
SASTOJCI
Punjenje:
0,5kg svježeg kravljeg sira
4 kom jaja
malo soli
Premaz za kore:
2 dl mineralne vode
1 kom prašak za pecivo
oko 80g maslaca ili margarina ili ulja
još potrebno:
1/2 kg kora za burek
PRIPREMA
1.
Za punjenje-nadjev pomiješati sastojke: jaja, sir i sol.
Za premaz pomiješati sastojke: mineralna voda, prašak za pecivo i maslac - može i ulje (oko 1 dl).
2.
Ako želite male bureke svaku koru prerežite po pola.
3.
Zatim je premažite premazom.
4.
Preklopite...
5.
Stavite žlicu nadjeva...
6.
... i zamotajte trokute.
7.
Trokute posložite u lim.
8.
Gotove trokute premazati ostatkom premaza.
9.
Ispeći i gotovo...
Posluživanje
Možete praviti male bureke kako ja... ili od cijele kore... dobiti ćete veće bureke i naravno staviti više nadjeva u pojedini burek... poslužiti uz jogurt.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar