Posted by Unknown on listopada 04, 2017 | No comments
ASTOJCI
2 l vode
1/2 l sirceta
100 gr soli
200 gr secera
vinobran (onoliko koliko pise na uputstvu, ako imam manje, ja otprilike stavim..ne puno)
lovor list
biber u zrnu
za krastavce slacica i mirodjija (po zelji)
krastavci
karfiol
PRIPREMA
U hladnu vodu dodati, redom, sve sastojke i ostaviti da se otopi. Povremeno promesati, a za to vreme ocistiti i oprati karfiol (ili krastavce), poredjati u teglu, dodati zacine po zelji i preliti sa tecnoscu. Ostaviti malo tecnosti, u jednu vecu solju (ako upije), a tegle poklopiti sa necim do uvece. Uvece dodati tecnosti, ako je potrebno i povezati tegle.
POSLUZIVANJE
Povrce, sa ovim receptom, ostane cvrsto, ne odmekne..Ja unazad, godinama, kada pojedemo karfiol, tecnost u kojem je bio sipam u plastiku i ponovo napunim istu teglu novim karfiolom i prelijem istim prelivom u kojem je stari karfiol stajao. Ukiseli se za 4-5 dana..nema nikakve razlike :).
Izvor:https://www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar