Posted by Unknown on listopada 05, 2017 | No comments
Sastojci:
– 500 g brašna
– malo soli
– 20 g kvasca
– 1 kašičica šećera
– 1 dl vode
– 2 dl mleka
– 2 jajeta
– 120 g margarina
Za fil:
– 500 g sitnog sira
– 2 jajeta
– 1 šolja jogurta
Za premazivanje:
– 1 žumance
– susam za posipanje
Priprema:
U mlaku vodu pomešati šećer i kvasac, ostavite desetak minuta da odstoji. Brašno prosejati, dodati so, jaja, margarin, mleko i na kraju nadošli kvasac.
Zamesite testo rukom, pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite i podelite u šest jednakih delova. Sve sastojke za fil spojite i pomešajte da smesa bude ujednačena.
Jednu lopticu rastanjite do veličine tepsije (pleha) u kojoj ćee peći. Prebacite rastanjeni deo u nauljen pleh.
Premažite delom fila, i nastavite postupak, deo testa, fil, test… vodeći računa da fil podjednako rasporedite.Slažite sve tako redom dok ne potrošite sav materijal. Završite sa testom.
Premažite žumancetom i pospite susamom. Pogaču zasecite na osam delova (kao tortu) i ostavite još desetak minuta da odstoji. Za to vreme uključite rernu na 250 C, da se zagreje.
Pecite pogaču na 200 C, 40-50 minuta ili dok ne porumeni, (pogaču prekrijte pek papirom, da odozgo ne bi pregorela i tako je pecite bar pola sata, zatim sklonite papir i pecite da porumeni). Pogaču poslužite toplu.
0 komentari:
Objavi komentar