četvrtak, 5. listopada 2017.

BEOGRADSKE PIROŠKE LAGANE USPIJEVAJU SVIMA A UKUS JE FENOMENALAN

Posted by Unknown on listopada 05, 2017 | No comments

Sastojci
1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta
50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance

40gr sirovog kvasca
2velike kas secera

1 vel kas soli

za nadev
300gr sira
1 belance

Priprema

u mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.
prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima..
procedura je kao kod ”ludog testa”
testo ke lepo narasti i u frizideru.

  kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
pomesati sir i belance,pa filovati.
sastaviti krajeve prstima.
piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede.
ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.
Posluživanje

Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko…uz coca-colu:-) mojadeca tako vole

izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar