utorak, 24. listopada 2017.

ČORBA OD KARFIOLA JEDNOSTAVNA BRZA I ZDRAVA

Posted by Unknown on listopada 24, 2017 | No comments

Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe.
SASTOJCI
1 glavica luka
2 kašike pšeničnog griza
2 šargarepe
 
oko 400 g karfiola
oko 900 ml vode
150 ml mlijeka
začini so, biber, mješavina začina
po ukusu pavlake za kuvanje

PRIPREMA

Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, pa kad postane staklast, dodati pšenični griz. Dodati i rendane šargarepe.
Miješajući, sipati oko 300 ml vode. Kratko kuhati. Dodati i karfiol, iskidan na komade.
Začiniti, po ukusu, preliti sa još 600 ml vode.
Kuhati 20-tak minuta. Sipati mlijeko, pa kuhati još 5-6 minuta.
Po ukusu dodati i vrhnje za kuhanje.

0 komentari:

Objavi komentar