ponedjeljak, 23. listopada 2017.

Žu žu pogača

Posted by Unknown on listopada 23, 2017 | No comments

Setajuci po net-u,naisla sam na Minjinu predivnu stranu sa predivne recepte.Ova pogaca mi se dopala pa evo je ovde.Ukusna,fina i mekana...Probajte :)
Sastojci
150 ml. jogurta
150 ml. vode
1 kockica kvasca

1 kasicica secera
2-3 kasicice soli
2 jajeta

50 ml. ulja


650 g. brasna
180 g. margarina
susam
3 cena belog luka(ja nisam stavila)

Priprema
1.
Vodu i jogurta zagrejte da bude mlako, zatim stavite izdrobljeni kvasac, secer i kasicicu brasna.Ostavite da kvasac nadođe.
2.
U vanglici sjedinite jaja,ulje i 2 kasicice soli.Dodati smesu sa nadoslim kvascem,promesati i brasnom zamesiti testo.Ostavite da testo nadođe 30-45 min.
3.
Nadoslo testo premesite i podelite na cetiri jednaka dela.
4.
Na pobrasnjenoj radnoj podlozi,prvo testo razvucite u pravougaonik.Premazite margarinom,zatim razvucite drugo testo i stavite preko prvog premazanog testa.Tako uradite i sa preostalim testama,ali zadnje ne premazujte margarinom.
5.
Testo isecite tackastim nozem na trake.
6.
Na kraju treba da dobijete kocke 5x5 cm.
7.
Preostali margarin otopite i dodajte sitno iseckani luk(ko voli).Polovinu kockica slozite u okruglu posudu za pecenje,zatim prelijte polovinom istopljenog margarina.
8.
Slozite i ostale kockice i prelite margarinom (ja sam premazala i sa zumancem)Na kraju pospite susamom.
9.
Uklucite rernu da se zagreje na 200 c.a u međuvremenu testo ce da nadođe.
10.
Pecite pogacu 15 min.zatim prekrite papirom za pecenje i pecite jos 10-15 min.zavisno od vase rerne.
11.
Ostavite da se pogaca prohladi,zatim je izvadite iz posude u kojoj se pekla i posluzite.
Posluživanje
Ovaj recept je iz Minjine kuhinjice.

Prijatno!!

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar