nedjelja, 22. listopada 2017.

SITNI NEPEČENI KOLAČI 6 RECEPATA NE ZNA SE KOJI JE BOLJI

Posted by Unknown on listopada 22, 2017 | No comments

Recepti su postavljeni sa leva na desno.
Sastojci

Kokos kiflice:
200 g šećera
250 g kokos brašna
1 kašičica praška za pecivo

250 g margarina
120 ml mleka
500 g mekog brašna
2 žumanca
šećer u prahu

Pišinger:
8 jaja
450 g šećera
280 g crne čokolade
250 g maslaca
1 veliko pakovanje oblandi
malo prepečenih, samlevenih lešnika

Ljubavne kuglice:
100 g mlevenog keksa
150 g mlevenih lešnika
150 g šećera u prahu
80 ml gaziranog soka od pomorandže
3 kašičice ekstrata od jagoda

200 g crne čokolade
90 g margarina (ja sam stavila maslac)
1 kašika ulja

Salamice:
230 g šećera u prahu
130 g mlevenih oraha
1 belance
1/2 kašike kakaoa
1 tvrdo kuvano žumance
100 g maslaca
Čoko-šljivne kuglice:
200 g šećera
200 g seckanih oraha
po potrebi malo samlevenih oraha
200 g samlevenih suvih šljiva
200 g crne čokolade
2 kašike ulja

Rozen makovnjača:
korice za Rozen tortu
500 g mlevenog maka
400 g šećera
4 dl mleka (posna varijanta sojiino mleko)
250 g margarina
125 g maslaca (posna varijanta smao margarin)
1 štapić vanile
za fondan: 200 g šećera u prahu, 1/2 čaše vruće vode, nekoliko kapi kolačarske crvene boje i malo ulja

Brownie kolačići:
35 g brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
na vrh noža soli
2 velika jaja
130 g šećera
1 kašika jake kafe
30 g maslaca
200 g Nestle Ecuador čokolade
100 g naseckane Nestle Ecuador čokolade i badema

Priprema
1. Kokos kiflice
2. Penasto umutiti margarin i šećer, pa dodati jedno po jedno žumance i sve lepo sjediniti.
Posebno umešeto brašno, prašak za pecivo i kokos, pa sjediniti sa prethodnom smesom.
Dodati mleko i zamesiti glatko testo, uviti ga u foliju i ostaviti oko 30 min u frižideru.
3. Napraviti kiflice i ispeći ih u plehu obloženiim papirom za pečenje, na srednjoj T oko 15-ak minuta. Ispečene ohladiti prvo na rešetki za kolačae, a onda uvaljati u prah šećer.

4. Pišinger
5. Umutiti dobro žumanca sa šećerom, pa skuvati krem na pari.
Kada se krem zgusnuo, dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti u potpunosti.
Kada se krem ohladi izmešati ga sa prethodno umućenim maslacem.
6. Nafilovati oblande, a odozgo posuti prepečenim i samlevenim lešnicima.
7. Ljubavne kuglice
8. Sjediniti mleveni keks, mlevene lešnike i šećer u prahu.
Dodati ekstrat od jagoda i gazirani sok od pomorandže. Dobro izmešati da se dobije ujednačena crvena smesa.
9. Ostaviti je na jedan sat u frižideru, zatim napraviti male kuglice, pa ih opet vratiti opet u frižider, dok se pripremi čokolada.
10. Čokoladu i margarin( ja sam koristila maslac) pažljivo otopiti, dodati kašiku ulja. U svaku malu korpicu sipati po kašičicu ove čokoladne smese.
Preko čokolade pažljivo spustiti po jednu crvenu kuglicu. Ostaviti u frižideru da se čokolada stegne., pa pažljivo izvaditi Ljubavne kuglice iz korpica.
11. Salamice
12. Zamesiti testo od belanceta, šećera, samlevenih oraha, kakaoa , pa razviti koru između dve providne folije.
13. Umutiti penasto maslac sa 100 g šećera u prahu, propasirano kuvano žumance.
Ovim filom premazati koru i pažljivo uviti u rolat. Ostaviti na hladnom da se dobro stegne.
14. Čoko-šljivne kuglice
15. Ušpinovati šećer sa malo vode (toliko vode da šećer ogrezne, odnosno da ga voda prekrije). Pa u to dodati i napraviti kompaktnu masu, samlevene suve šljive, sitno seckane orahe i po potrebi možda malo mlevenih oraha (ocenićete sami zbog gustine i kompaktnosti) i 100 g istopljene čokolade.
16. Napraviti kuglice iste veličine.Za čokoladnu glazuru otopiti 100 g čokolade i ulje.
Svaku kuglicu posebno zabodite na čačkalicu i umočite u otopljenu čooladu.
Kuglice stavljajte na žicu da se ocede od viška čokolade i stegne glazura.
17. Rozen makovnjača
18. U 4 dl mleka prokuvati: srž iz jedne šipke vanile (ostatak sameljite više puta sa prah šećerom i dobićete pravi vanilin šećer ), šećer da se otopi i samleveni mak. Ostaviti da se totalno ohladi.
19. Penasto umutiti margarin i maslac, pa dodavati postepeno mak. Nafolovati korice za Rozen tortu.
20. Odozgo premazati roze fondanom. Šećer u prahu brzo mutiti (mutilicom) sa 1/2 čaše vruće vode, dodati nekoliko kapi crvene kolačarske boje i malo ulja zbog sjaja.
21. Brownie kolačići by Ana Ugarković
22. Godinama ih pravim i fantastiči su.
23. Obložiti pleh masnim papirom.
Pomešati brašno, prašak za pecivo i so.
Mikserom umutiti jaja, dodati šećer i kafu, oko 15 minuta dok se smesa na zgusne.
24. U mađuvremenu rastopiti na pari čokoladu i maslac. Promešati, malo prohladiti i dodati u smesu sa jajima. Zatim umešati brašno, naseckanu čokoladu i bademe.
Ako je smesa retka, ostaviti oko 5 minuta da se malo stegne.
25. Stavljati po kašičicu ove smese na masni papir na par cm rastojanja i peći dok malo ne narastu i napuknu, oko 8-9 minuta.
Ohladiti na rešetki.


www.vicevizapet.info

0 komentari:

Objavi komentar