četvrtak, 26. listopada 2017.

RECEPT ZA ČUVENI MAKEDONSKI AJVAR: ZAPIS STAR DECENIJAMA, USPEVA BAŠ UVEK I SVIMA!

Posted by Unknown on listopada 26, 2017 | No comments

Sastojci:
– 5 šolja brašna
– pola kvasca
– 3 kašičice soli

– ulje, voda, ulje
– 220-250 gr sira

Priprema:
Pomiješajte brašno,so i dodajte kvasac te krenite mijesiti tijesto i dodajite postepeno vodu. Tijesto treba da bude srednje tvrdoće,a zatim podijelite u 10 lotpica. Na pograšnjenoj podlozi razvijte svih 10

loptica,a nakon toga po dva kruga spajajte uljem. Time ćete dobiti 5 kora. I te kore malo razvijte oklagijom i napravite veličinu pleha. Pleh podmažite i pomastite i položite jednu koru,namažite uljem i dodajte malo mladog sira.

Stavite drugu koru pa sir i sve tako dok ne stavite zadnju koru koju ne trebate posipati sirom. Premažite uljem zadnju koru i isjecite nožem na kocke. Ostavite da stoji dok se rerna zagrije i pecite dok ne porumeni. Recept je sa malo izmjena,ali pita kao pita ispadne savršena i tako mekana.
 robajte i prijatno…

Preuzeto sa: receptizabrzaijednostavnajelaaa.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar