nedjelja, 22. listopada 2017.

MAKEDONSKA POGAČA - za 40 tak minuta topla ukusna pogača na stolu

Posted by Unknown on listopada 22, 2017 | No comments

SASTOJCI
150 gr ovčjeg mladog sira (može kravlji)
3 jaja
1 šalica kiselog mlijeka (oko 2dl)
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo

1 žličica soli
15 žlica brašna (oko 300 gr)
masnoća za pekač, ili papir za pečenje


PRIPREMA
U brašno umješajte prašak, sol, te izmrvite sir.

Dodajte jaja (ako nemate prašak za pecivo, dodajte jaje više), zatim ulje, kiselo mlijeko (tekući jogurt). Sve umijeste u žitku kašu.

Izlijte u pekač i malo potresite da se lijepo rasporedi.
Pecite na 200 C oko 30-35 minute, probajte čačkalicom.

Varijante, možete nasjeckati unutra bosiljak, ružmarin, suhe rajčice, čili paričicu ...

Dobra je topla ili hladana, sama, uz slatko, slano, uz variva čašu kiselog mlijeka...

Izvor:http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar