četvrtak, 26. listopada 2017.

LEDENO NEBO

Posted by Unknown on listopada 26, 2017 | No comments

Sastojci
Tijesto:
-7 bjelanjaka
-7 žlica šećera

-7 žlica oštrog brašna
-2 dl mlijeka

Krema:
-7 žumanjaka
-7 žlica šećera
-6 žlica oštrog brašna
-3 vanilin šećera
-7 dl mlijeka

-25 dag margarina
-2 šlag pjene (ili 4 dl slatkog vrhnja)

Priprema
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, zatim dodati šećer, opet miksati i na kraju lagano umiješati brašno. Uliti u nauljen i pobrašnjen lim (20×40) i peći na 150°C. Kad je biskvit pečen, zakuhati 2 dl mlijeka i time ga još vrućeg preliti.

Za kremu umutiti žumanjke s vanilinom i šećerom, zatim odvojiti malo mlijeka od 7 dl i uliti u smjesu, na kraju dobro umiješati brašno da ne bude grudica. Smjesu skuhati u preostalom mlijeku. Kremu ohladiti i izraditi s margarinom.

Ohlađeni biskvit premazati kremom, a na kremu staviti tučeno slatko vrhnje zaslađeno po želji ili šlag pjenu.

Preuzeto sa: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar