utorak, 29. kolovoza 2017.

RUČAK ZA 10 - MESNI ODRESCI U UKUSNOM UMAKU

Posted by Unknown on kolovoza 29, 2017 | No comments



Divan spoj okusa, a umak za prste polizati…odlićno za iznenadne goste…

Sastojci
60 dag odrezaka (8 srednje vel. (teletina ili biftek)
može i piletina, puretina, svinjetina

5 dag maslaca
  2 jušne žlice senfa; gorčica obični
1 čaša crnog vina
1 malo vrhnje za kuhanje a može i plavo dukat vrhnje
malo soli mrvicu


Priprema
1.
Odreske potuci batićem i posoli. (potućem ih u plastićnoj prozirnoj vrečici jer time ne prska a i ne oštetim vlakna od mesa.Najviše volim ili teletinu ili puretinu u ovom jelu.
2.

Na maslacu popržiti odreske da porumene i dobiju ljepu boju.  Kad su se popržili i s jedne i druge strane i dobili lijepu boju  (staviti sa strane na tanjur), dodaj senf, čašu crnog vina i jedno ili kiselo plavo vrhnje ili vrhnje za kuhanje.Promješaj mutilicom  da se ujednaci umak i vrati odreske natragu umak. I nek još malo prokuha.


  3.
Dobije se jako fini umak za prste polizat (tako su rekli moji iznenadni gosti).
4.
Kad dobijem iznenadne goste dok popiju kavu i neko pićence ručak je već na stolu.. i traže recept, a meni je to najveća radost..
5.
Ako se nema crnog vina može i bijelo i dobije se svjetliji umak.. a koristim uvijek vino koje pijemo uz to jelo.
PRILOG je danas bila tjestenina, ali ide odlićno riža, luleki, njoki po želji i zelena salata..

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar