ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

KOLAČ KOJI ČESTO PRAVIM A I NA DRUŠTVENIM MREŽAMA JE POSTAO PRAVI HIT...

Posted by Unknown on kolovoza 28, 2017 | No comments


Sastojci
ZA PANDISPAN
    6 jaja
    100 gr secera

    200 gr brasna
    pola peciva
      1 vanilin secer


ZA PRELIV PANDISPANA
    400 ml slatke pavlake
    300 ml condenziranoga mleka

    800 ml obicnoga mleka


ZA PREMAZIVANJE
    300 gr karamel krema


Priprema:

Umutiti belanca pa postepeno dodavati secer i vanilin secer..Kada su dobro umucena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brasno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmesajte.. Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci oko 20-25 min na 180 stepeni..

  Pustiti da se pandispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandispan naopacke okrenut ( onaj deo sto je bijo gore sad ide dole )..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i condenzovano mleko pa njime prelijte pandispajn odozgo..Pustite malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom..Dobro ohladite i uzivajte u ovome predivnom kolacu.. Napomena: za ovaj kolac je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem jer je on kljucni sastojak za lepi ukus ovoga kolaca..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 20x30..!!

0 komentari:

Objavi komentar