utorak, 29. kolovoza 2017.

NAJBOLJA SLANA TORTA.. MOŽETE JE SERVIRATI KAO HLADNO PREDJELO ILI ČAK I KAO GLAVNO JELO,ZAVISNO OD SLUČAJA!

Posted by Unknown on kolovoza 29, 2017 | No comments


Sastojci:
1 pakovanje oblatni
3 x 250 gr krem sira
200 gr sitnog sira

150 gr majoneza
3 male čaše (2 dcl) kisele pavlake)
400 gr trapista
500 gr tanko sečene praške šunke (ili stišnjene šunke)
Sastojci za posipanje:
50 gr susama
50 gr semena lana

Priprema:
Krem sir, sitan sir, kiselu pavlaku dobro izmešati. Trapist narendati u odvojenu posudu.
U tacnu (za koju prvo proverimo da staje u frižider), stavimo jednu oblatnu, tako da veće kockice budu od gore, da prime više fila.
Premažemo je smesom od sireva i majoneza, rasporedjujući fil tako da ostane za četiri premaza izmedju 5 oblatni, sa time da se izmedju svake, dva puta maže, kako bi se dobro zalepile oblatne.

Takodje, treba da ostane i za tanji sloj od gore, kako bi i najgornja oblatna omekšala.
Šunku podelimo na četiri dela, kako kasnije ne bismo imali problem…dole puno, gore ništa . Na premazanu oblatnu, pospemo narendani trapist, pa stavimo red šunke i onda, tankim slojem, premažemo šunku filom kako bi se uhvatila za sledeću oblatnu.
Nadalje, ponavljamo postupak sa svim oblatnama, jedino petu samo premažemo filom.
Susam propržimo i pomešamo sa lanenim semenom. Tom mešavinom, gusto pospemo oblatne radi dekoracije ali i dodatnog šmeka
Oblatne stavimo u frižider do sutradan, kako bi omekšale. Tada ih isečemo i serviramo.
Ovako pripremljene oblatne, prava su stvar za svečane prilike, lagane za grickanje i lepe za serviranje (onome kome to ide od ruke…što sa mnom nije slučaj)…Probajte ih i uživajte!

0 komentari:

Objavi komentar