utorak, 29. kolovoza 2017.

KOLAČ KOJI JE POSTAO PRAVI HIT OVOG LJETA SA SEZONSKIM VOĆEM

Posted by Unknown on kolovoza 29, 2017 | No comments

Moze se staviti i drugo sezonsko voce ne moraju biti jagode…

Sastojci:
– 5 jaja
– 5 kasika secera
– 1 kasika ulja

– 5 kasika brasna
– 1/2 praska za pecivo

Fil od jagoda:

– 1/2 kg svjezih jagoda
– 1 prasak za puding burbon vanilija ili 1 zelatina
– 200 g ili vise marmelade od malina, jagoda…
– 1,5-2 dcl vode
– secera u prahu po zelji

Fil od vanilije:

– 6 dcl mlijeka
– 2 pudinga burbon vanilije
– 1 cijelo jaje
– 150 g maslaca (mozete staviti i mascarpone)

Slag za ukrasavanje:
– aronija u prahu radi boje ako ju imate


Priprema:
Izmiksati bjelanjke sa secerom i dodavati jedan po jedan zumanjak. Lagano umijesati brasno s praskom za pecivo. Klasican biskvit 🙂 U veliku tepsiju od pecnice staviti masni papir i izliti smjesu.
Staviti da se kratko pece na 200 stupnjeva, Kad je gotovo maknuti papir iz tepsije nikako se ne smije ostaviti i prebaciti na krpu dok se ne ohladi te kad se ohladi samo ga staviti na krpu i prekriti drugom da se ne osusi. Uzeti kalup za srneci hrbat i prebaciti biskvit u njega tako da mu obje strane vise ko na slici.
Skuhati fil od jagoda, tako da prvo stavimo marmeladu s vodom i lagano prokuhamo, odvojimo malom vode za puding.
Sklonimo s vatre i umijesamo puding s vodom dok se ne zelira, ko zeli da mu bude tvrdje moze dodati zelatinu, ja je nekako uporno izbijegavam 🙂 Al ce izgledati urednije nego kod mene 🙂 Kad se zgusno malo jos staviti na vatru te skloniti i umijesati voce, kod mene jagode.
Te ostaviti da se ohladi. Za to vrijeme skuhati fil. Izmutiti dva pudinga, dodati jedno jaje i malo mlijeka, te ostatak mlijeka staviti da zavrije.
Kad mlijeko pocne vriti skloniti s vatre i umijesati puding, ostaviti da se ohladi ali ne do kraja i umiksati maslac, moja ideja je bila mascarpone ali ga nisam imala tako da mozete i to 🙂
Znaci, obloziti kalup s biskvitom, sipati prvo vocni fil pa na kraju fil od vanijlije, preklopiti strance te ostaviti u kalupu da se ohladi. Kad se ohladilo prebaciti rolat na tacnu i premazati slagom.
Ja sam imala prah od aronije pa sam umijesala u slag da bi dobila malo boje, al to nije bitno, ukrasite rolat po zelji, mozete ga samo posuti i prah secerom.

Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar