Posted by Unknown on kolovoza 14, 2017 | No comments
Sastojci
200 ml hladne vode
500-600 gr brašna
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
150 ml ulja
20 kašika mlevenih orasa
10 kašika šećera
Za šerbet
500 gr šećera
čaša i po vode
Način pripreme
Od brašna, hladne vode, sode bikarbone, ulja i soli zamesiti testo. Dobro ga izradite i podelite na devet jednakih loptica.
Pleh prečnika 22 cm podmažite uljem. Uzmite jednu lopticu i razvijte je oklagijom u krug što tanje u veličini pleha. Stavite testo u pleh, pospite sa malo šećera i mlevenih oraha.
Ponovite postupak sa svim ostalim lopticama. Na poslednju koru ne ide fil, već je samo malo poprskajte uljem. Pre pečenja orasnik isecite na kocke i ostavite da tako odstoji 15 minuta.
Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok lepo ne porumeni. Kad bude gotov, ostavite ga da se ohladi, a zatim prelijte vrelim šerbetom.
Napomena
Kolač treba dobro da upije pre služenja.
receptimojekuhinje.com
0 komentari:
Objavi komentar