petak, 14. srpnja 2017.

RECEPT ZA NAJBOLJE DOMAĆE OBLATNE

Posted by Unknown on srpnja 14, 2017 | No comments
Molim vas, pa ima li nešto ljepše od domaćih oblatni, koje hršte i lagano se tope i nestaju u ustima. To nas uvijek podjseća na djetinjsto, barem mene, kada bi ih mama napravila, a mi klinci napuštali bi sve naše igrarije i trčali kako bi ih što više pojeli...
Sastojci:
   Čokolada 100g
   Šecer 200g
   Mlijeko 25 kasik
  Kokos 100g
   Mljeveni orasi 100g

   Margarin 200g
   Oblanda pakovanje


Uputstvo za pripremu:
U šerpu sipati mlijeko i šecer.Prokuhati dok se šecer ne otopi, ne mora da provri.Zatim dodati margarin,orahe i kokos.Skloniti sa ringle.Podijeliti na dva dijela.U jedan deo staviti čokoladu a u

drugi ekstrakt vanile ili vanilin šecer po ukusu.Filovati oblande naizmjenično.
Napomena:
Čokoladu sijeckati,rendati ili lomiti kako god vam je najlakše da se bolje sjedini i da da masi boju.Orahe i kokos ne morate oboje staviti.U koliko vam se vise dopadne možete ubaciti i samo jedno po ukusu.Dakle samo orahe ili samo kokos ili zajedno. Ako stavljate jedno količinu duplirajte.

0 komentari:

Objavi komentar