petak, 14. srpnja 2017.

NAJBOLJE HURMAŠICE ZA KOJE JE RECEPT NAPISAN

Posted by Unknown on srpnja 14, 2017 | No comments


Sastojci i priprema:
Kako god ih napravite, uvijek su ukusne!
Tijesto:
250 gr maslaca
100 gr šećera
jedno jaje
jedan žumanjak

 100 ml pekmeza od jabuka
brašna od 450-5oo grama
jedan prašak za pecivo
Zaljev:
200 ml pekmeza od jabuka
500 gr šećera
700 ml vode

Način pripreme:

Umutiti pjenasto maslac i šećer. Dodati jaje i žumanjak, pekmez od jabuka pa sve dobro umutiti i dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Od tijesta napraviti hurmašice.
 Rernu zagrijati na 200 C stepeni i prvih desetak minuta peći ih na toj temperaturi, a zatim smanjiti na 150 C stepeni i peći otprilike još oko pola sata. Pečene hurmašice zaliti mlakim pripremljenim zaljevom od pekmeza, šećera i vode, kojeg kuhate oko desetak minuta.

0 komentari:

Objavi komentar