Posted by Unknown on srpnja 31, 2017 | No comments
Probala sam hrpu tih domaćih sladoleda i nikako nisam bila zadovoljna sve dok nisam slučajno naišla na ovaj recept, dobila sam ga od jedne starije žene. Sladoled je bolji nego kupovni, ja sam bila oduševljena.SASTOJCI
400 g vrhnja za šlag
2 kisela vrhnja
5 jaja
10 žlica šećera
PRIPREMA
Umutiti 400 g vrhnja za šlag zatim u njega dodati 2 kisela vrhnja.
U drugoj posudi dodati 5 jaja i 10 žlica šećera, smjesu mutiti oko 10-ak min dok ne bude potpuno pjenasto. Zatim sjedinimo prethodno izrađeno vrhnje za šlag i jaja.
Smjesu podijeliti na 2 ili 3 dijela i dodati po želji što volite. Možete dodati čokoladu, ekstrakte, napolitanke, narančin ili lumunov sok, voće. kokos itd..Staviti na hlađenje.
POSLUZIVANJE
Ja sam ovaj put u jedan dio stavila mliječnu čokoladu (rastopila sam je, oko 150 g) a u drugu napolitanke od nugata sam izrezala na kockice.
https://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar