Posted by Unknown on srpnja 31, 2017 | No comments
Sastojci
Za tijesto:
6 jaja
250 grama šećera
160 grama Pšeničnog glatkog brašna
160 grama Pšeničnog oštrog brašna
250 grama maslaca
1 Prašak za pecivo
100 mililitara mlijeka
2-3 kasike kakaa u prahu
malo Cimeta mljevenog
500 grama ocijeđenih višanja iz kompota ili 500 g svježih višanja bez koštica
Za kremu:
750 mililitara mlijeka
2 kesice Pudinga vanilin
2 Vanilin šećera
200 grama maslaca
2 kasike šećera u prahu
Priprema
1.
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3.
Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata na 180°C.
4.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5.
Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6.
Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.
https://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar