ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

Predivan kolac od visanja( malina,jagoda,kupina) ili sta god volite!!

Posted by Unknown on srpnja 31, 2017 | No comments



Sastojci
Za tijesto:

6 jaja

250 grama šećera

160 grama Pšeničnog glatkog brašna

160 grama Pšeničnog oštrog brašna

250 grama maslaca

1 Prašak za pecivo

100 mililitara mlijeka

2-3 kasike kakaa u prahu

malo Cimeta mljevenog

500 grama ocijeđenih višanja iz kompota ili 500 g svježih višanja bez koštica

Za kremu:

750 mililitara mlijeka

2 kesice Pudinga vanilin

2 Vanilin šećera

200 grama maslaca

2 kasike šećera u prahu

Priprema

1.

Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.

2.

Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.

3.

Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata na 180°C.

4.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.

5.
Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.

6.

Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.

https://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar