subota, 29. srpnja 2017.

LEDENI VIJENAC - FANTAZIJA OD KOLAČA, BEZ PEČENJA, ZA 10 MINUTA GOTOV

Posted by Unknown on srpnja 29, 2017 | No comments


Sastojci
8 dl mlijeka
7 kašika šećera
3 kom pudinga sa okusom slatke pavlake ili vanilije
1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)

4 dl slatke pavlake za šlag
  1/2 kesice Mljevene želatine Dolcela i 2 kašike vode
150 g čokolade za kuvanje
100 g bijele čokolade
150 g keksa po izboru
100 g mljevenih orasa
1 dl slatke pavlake za šlag (za ukrašavanje)

Priprema
1.

Orase popeći u suvoj tavi, ohladiti i samljeti, jedan dio  sitno isjeckati.
Keks izdrobiti, odabir keksa je jako bitan,  i pomiješati sa orasima
Želatin preliti vodom i ostaviti da se otopi
2.
U 2 dl hladnog mlijeka sipati puding i gustin i izmiješati. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne, ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
Umutiti slatku pavlaku, umiješati otopljen želatin i još umutiti pa sjediniti sa prethodno umućenim pudingom.


  Smjesu podijeliti na 2 dijela, u jedan umiješati istopljenu tamnu čokoladu a u drugi bijelu.
3.
U kalup za kuglof, najbolje je obložiti ga prozirnom folijom, sipati 1/2 tamne smjese, posuti mrvicama , preko sipati 1/2 bijele smjese i posuti mrvicama, ponoviti postupak i sa preostalim dijelom smjese.
4.
Kašikom izmiješati u krug od sredine, okrećući po malo smjese od dna prema gore i sve u krug da se dobiju nepravilne šare
5.
odozgo posuti mrvicama, prekriti folijom i ostaviti na hladno da se dobro stegne, najbolje preko noći
6.
Ukrasiti sa umućenim 1 dl slatke pavlake.
 anestezija Łłß
Author : anestezija Łł

0 komentari:

Objavi komentar