subota, 15. srpnja 2017.

LAKA I BRZA PRIPREMA IDEALNA VEČERA I KAD SE OHLADI: PITULJICE

Posted by Unknown on srpnja 15, 2017 | No comments


Vecina od nas zna za ovo tradicionalno jelo u Sumadiji, ali za one koje bi ipak probale sledi recept sa tacnim merama :)))

SASTOJCI
500 g tankih kora za pitu
250 g punomasnog sira

2 jajeta
malo ulja
i jos oko 1 dl ulja za przenje

PRIPREMA:

Umutiti jaja sa sirom u penastu masu. Ako nije dovoljno kompaktna i spremna za premazivanje kora, dodati malo ulja. Kore za pitu preseci po duzini na pola i filovati ih.


 Premazati koru celom duzinom filom od sira, saviti krajeve da ne curi fil i smotati kao rolnicu. Zagrejati ulje i prziti pituljice sa obe strane da budu rumene. Posluziti uz jogurt.
Izvor:   www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar