subota, 15. srpnja 2017.

SKORO NIKAD JE NE PIJETE, A TREBALI BI: NAMIRNICA KOJA JE SPAS ZA JETRU, PRITISAK, UMOR I STRES

Posted by Unknown on srpnja 15, 2017 | No comments

Ova namirnica je poznata kao nusprodukt mlijeka, rijetko se konzumira a ima jako puno pozitivnih strana. Ova namirnica je spas za jetru , reguliše pritisak, oslobađa umora i stresa, reguliše rad štitnjače i još puno toga! Riječ je o sirutci. Namirnica koja je bogata bjelančevinama i vitaminima, a sadrži jako malo kalorija.

 Sadrži skoro 93 odsto vode, te dosta bjelančevina, ali je bogatata i vitaminima i mineralima: natrij, kalij, magnezij, cink, željezo bakar te jako neophodne aminokiseline i enzimi. Odlična je za mršanje, jer 100 grama sirutke sadrži samo 26 kalorija, pa bi ukoliko želite smanjiti težinu, a pri tome ne gubiti važne i hranjive materije, sirutka odličan napitak za vas.

 Bolesti jetre: Konzumiranje sirutke se preporučujue kod svih oboljenja jetre. Aminokiseline koje sadrži, pokazale su se jako efikasne kod uznapredovalih oboljenja jetre. Osim toga, sirutka sadrži i esencijalnu aminokiselinu – triptofan, koji je poznat kao odličan regulator raspoloženja i sna. Sadrži veliki broj imunoglobulina te laktoferin, sastojci koji se uspješno bore protiv hepatitisa, te hroničnih upala jetre.

Izvor : www.biljnaapoteka.info

0 komentari:

Objavi komentar