Posted by Unknown on rujna 21, 2017 | No comments
SASTOJCI:
100 g badema narezanih na listiće
200 g mljevenih badema
4 jaja (velika)
220 g šećer
100 ml slatkog vrhnja
250 g omekšalog maslaca
PRIPREMA:
Rernu uključite na 175 stupnjeva. 100 g listića badema raširite po papiru za pečenje i u rerni malo popržite (pazite da vam ne izgori) Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke sa 80 g šećera i 100 ml slatkog vrhnja stavite u šerpicu i na laganoj vatri sa žicom stalno miješajte dok se ne počne
zgušnjavati . NE SMIJE provriti ! Kad se krema zgusnila, ohladite ju u ledenoj vodi uz neprestalno miješanje. Maslac u malim komadićima mikserom umiješajte u kremu. Maslac i krema moraju biti podjednake temperature! Kremu stavite na hladno! Bjelanjke čvrsto ulupajte uz dodavanje 120 g šećera. Polako i postepeno umiješajte 200 g mljevenih badema. Na papirom obloženoj tepsiji iz rerne od tijesta oblikujte pravokutnik , otprilike 35*25 cm. Pecite oko 15 min na 175 stupnjeva.
Na papir za pečenje pospite ostatak šećera i pečeni biskvit na njega preokrenite. Skinite lagano papir i pustite da se ohladi . Prerežite na dva jednaka dijela . Jednu koru premažite sa jednom trećinom kreme, stavite drugu koru i cijeli kolač premažite kremom. Pospite preprženim listićima badema .
Dobro ohladite !
0 komentari:
Objavi komentar