Posted by Unknown on rujna 28, 2017 | No comments
Sastojci
-50 komada crvene mesnate paprike
-250ml ulje
-250 ml sirce
-1 ruka secera
-1 ruka soli
-2-3 glavice bjeli luk
-2 veze persun
-1 kesica biber u zrnu
Priprema
Paprike ispecite, oljustite, al im samo drskice vadite, ostavite ih cele. Ulje, sirce, so i secer stavite da uvrije u vecu serpu. Kada marinada zavri stavite paprike, da se malo proprze(prokuhaju ) u marinadi. Radite to na tihoj vatri i nemojte mesati nego samo protresite serpu. Max. desetak miin, marinirajte paprike.
Bjeli luk sitno iseckajte i promesajte sa seckanim persunom i biberom. Kad se malo prohlade paprike, redgajte red paprika, pa stavite odozgo od luka i persuna, pa opet, paprike i tako redom. Polijte marinadom i ostavite tegle otvorene preko noci. Ujutru dospite jos od marinade u tegle, zatvorite i cekajte zimu..
Preuzeto sa: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar