Posted by Unknown on rujna 30, 2017 | No comments
Sastojci
-500g tankih kora za pitu
-1 kg mljevenog mesa
-4 male kasike Vegete
-1 mala kasika soli
-1/2 male kasike bibera
-1/2 male kasike djumbira u prahu
-1/4 male kasike muskatnog oraščića u prahu
-1 glavica sitno sjeckanog luka
Premaz
-200 ml ulja
-2.5 solje vode
-6 kasika brasna
-2 male kasike Praska za pecivo
Preljev
-oko 50 g otopljenog maslaca
-3/4 solje prokljucane vode
Priprema
Pomijesati sve sastojke za punjenje i staviti na stranu. Isto uraditi sa sastojcima za premaz. Na radnu povrsinu staviti koru za pitu i premazati je pripremljenim preljevom. Po duzoj strani jufke poredati na ivicu pripremljen nadjev ,zarolati u rolat i staviti u tepsiju. Isto ponoviti sa ostatkom sastojaka. Na kraju ako vam je ostalo premaza ,prelijte ga preko bureka.
Otopite maslac i poprskajte preko bureka. Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici na 190 stepeni 50 minuta ili dok fino ne porumeni. Pecen burek izvaditi iz pecnice i preliti prokuhanom vodom.Vratite u ugasenu pecnicu 2-3 minuta.
Izvadite burek,pokrijte ga drugom tepsijom ili aluminijskom folijom i ostavite da odstoji petnaestak minuta prije sluzenja.
Preuzeto sa: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar