petak, 29. rujna 2017.

KOLAČ KOJI PLIJENI SVOJ OKUSOM

Posted by Unknown on rujna 29, 2017 | No comments

Sastojci:
Za koru potrebno je:
-6 komada jaja
-300 gr secera
-2 pakovanja vanilin secera

– 1 pakovanje praska za pecivo
– 400 gr bjelog brasna Tip 400

Za preliv potrebno je:
-0.5 l slatke pavlake
– 2 l mlijeka
-po potrebi kupljeni karamel preliv u tubi

– 300 gr mlijeka u prahu

Priprema:
IZRADA KORE:
1.Na cetvorougaoni pleh poloziti papir za pecenje.
2.Odvojiti zumanca od bjelanca.
3.Elektricnim mikserom umutiti bjelanca. Postepeno dodati secer i vanilin secer.
4.Uz stalno miksanje dodati jedno po jedno zumance. Nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije gusta pjena.
5.Pomjesati prasak za pecivo i brasno. Postepeno dodati pjeni od jaja i rucno dobro pomjesati. Smjesa je dosta gusta.
6.Smjesu izruciti na pleh. Poravnjati.
7.Staviti da se pece u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 220 *C. Povremeno cackalicom provjeriti da li je kora pecena.
8. Tri leće – preukrenuti pecenu koru.
9.Kada je kora gotovo pecena, koru preokrenuti na cistu kuhinjsku krpu.Od kore odstraniti papir za pecenje. Opet preokrenuti koru i ostaviti da se dobro ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar