Posted by Unknown on rujna 01, 2017 | No comments
DIJELJENJA
Podijeli na Facebooku
Podijeli na Twitteru
Nešto jako jednostavno, ukusno i nakon dan – dva može se jesti
Sastojci
– paprika zelena, crvena i žuta
– mrkva
– crveni luk
– karfiol
– krastavci
– zelena rajčica
– svježi kupus
PRELJEV:
– 1/2 L alkoholnog octa
– 2 L hladne vode
– 20 dkg šećera
– 20 dkg soli
– papar u zrnu
– korijandar u zrnu
Priprema
Namjerno nisam pisala količine jer svatko stavlja prema želji, što više voli ili može sve podjednako.
Sve sastojke usitniti nožićem:
– mrkvu i krastavce na kolutiće
– papriku, kupus i luk na rezance debljine 3-5 mm
– luk i rajčicu na šnitice
– karfiol na sitne cvjetiće
U međuvremenu staviti da provrije ocat u koji smo dodali vodu, šećer, sol, papar i korijander u zrnu.
Povrće slagati u staklenke i dobro ga nabiti. Sve preliti sa vrelim preljevom.
Tko želi može na vrh posuti par zrnaca konzervansa (ja stavim da duže ostane), a tko ne voli konzervans neka proba sa dunstanjem (ja još nisam tako radila salatu)
Rado prihvaćam savjet 🙂
U svaku flašicu dodati 3-4 zrna papra, par zrna korijandra i dobro zatvoriti.
Posluživanje
Inače sa ovim preljevom kiselim sve povrće, samo što kada to radim s paprikama, njih kratko prokuham u tom preljevu.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar