Posted by Unknown on rujna 01, 2017 | No comments
Sastojci:
-250 ml. pekmeza (rijetkog od jabuka)
-250 ml. mlijeka
-250 ml. ulja
-250 gr. brašna
-100 gr. mljevenih oraha
-1 prašak za pecivo
-1 vanilin šećer
Agda:
-300 gr. šećera
-450 ml. vode
-1 kašika pekmeza
Priprema
U šerpu staviti: pekmez, ulje i mlijeko da prokuhaju. Kada je prokuhalo, dodati brašno uz stalno miješanje da se ne stvore grudvice. Skloniti sa peći, pa dodati orahe, prašak za pecivo i vanilin šećer. Od toplog tijesta oblikovati hurmašice i redati u tepsiju. Peći na 200 C, dok hurmašice ne budu gotove. Skuhati agdu i tople hurmašice zaliti toplom agdom. Posuti sa mljevenom orasima, a može i bez njih. Prijatno!
Savjet: Nakon što ih napravite, sve duže što stoje to su bolje, ljepše i ukusnije.
Preuzeto sa: avaz.ba
0 komentari:
Objavi komentar