petak, 14. srpnja 2017.

OVO JE PRAVA UMJETNOST: Probajte žandar baklavu nad baklavama!!! Za nju kažu oni koji su probali da je dosta bolja od klasične baklave.

Posted by Unknown on srpnja 14, 2017 | No comments

Sastojci:
Jufke:
     6 dkg maslaca
     1 jaje

     brašna po potrebi,te
     masnoće za začin

fil:
       1/4 kg  slatkog kajmaka
     1/4 kg oraha
     oko 2 dcl mlijeka

Priprema:

Zamijesi se tijesto i rasuču 2 jufke. Jufke se srolaju na oklagiju ako da se naprave cijevi od tijesta i ostave sušiti preko noći.

  Suhe jufke se svuku sa oklagije, izrežu na komade dužine 10-12 cm, slože u zamašćenu tepsiju i peku, okrećući u tepsiji da porumene sa svake strane. Pripremi se fil od slatkog kajmaka i mljevenih oraha kuhanih u mlijeku. Pripremi se i šerbe. Kada je jufka pečena, zalije se šerbetom, ohladi, a onda filuje.

0 komentari:

Objavi komentar