subota, 15. srpnja 2017.

Nutella Cake Pops! Jednostavno ali tako ukusno i efektno! :)

Posted by Unknown on srpnja 15, 2017 | No comments

Sastojci
Biskvit:
3 jaja
150 gr šećera
1 vanil šećer
1 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka

250 gr brašna
1 prašak za pecivo
Ostalo
3-4 žlice mlijeka
4-5 žlica Nutelle
bijela, mliječna čokolada, čokolada za kuhanje
razne mrvice za ukrašavanje

manje čačkalice za ražnjiće

Priprema
1.
Izmiksati jaja i šećer, dodati mlijeko i ulje, te brašno i prašak za pecivo.
Ispečete biskvit u klupu 28.
2.
Hladan biskvit obrežite, skinite koru, kako biste dobili čist biskvit bez rumenila kore. Ali nije nužno.
Izmrvite biskvit rukom ili mikserom te dodajte Nutellu, 4-5 žlica, rastopljenu u 3-4 žlice mlijeka, broj žlica  ovisni o tome koliko grabite ali vidjet ćete kako se veže dok miksate. Bitno da se može oblikovat kuglica, da se ne raspada dok ih valjate. Uvijek možete dodati malo mlijeka.
3.
Kad se sjedini pravite kuglice, veličine po želji, moje su bile težine 20gr. Ostavite u frižider ili kratko u zamrzivač ako nemate vremena da se ohlade.

4.
Prelazimo na ukrašavanje.
Rastopite čokoladu u posudi na pari, u vrećici prelivenoj vrelom vodom ili u mikrovalnoj kako je meni najlakše.
Bijelu čokoladu je bitno da topite na nekoj srednjoj temperaturi ili jačini mikrovalne jer će vam se u suprotnom karamelizirati i odvojiti masnoća i sve će propasti. Ja ju grijem na 50% jakosti mikrovalne u intervalima po 45sec, zagrijem pa miješam minut, pa opet grijem, i miješam i tako dok se ne rastopi... Bitno je da ju izvadite iz mikrovale i promješate, tj. da radite u intervalima, kako bi se otopila, bez izgaranja.
Na početku dodajte žlicu ulja, a kasnije po potrebi još, dok gustoće podatne za umakanje.
Isto vrijedi i za mliječnu čokoladu,..
Bijela čokolada u boji se najbolje boji s tečnim bojama, a ako imate u prahu onda odvojeno pomješajte prah boje s 1-2 kapi alkohola pa dodajite u rastopljenu čokoladu do željene nijanse.
Bijela i mliječna čokolada ne vole vodu, ni mlijeko, njih razrijeđivate SAMO s uljem.
Crna čokolada ne radi probleme, normalno je otopite, ja dodam samo mrvu ulja ili vrhnja za šlag da bude mekša glazura. Ali samo malo, npr. na 100gr, 1 žlicu vrhnja za šlag, al najčešće 'od oka'.
Otopljenu je najbolje držati nad parom da se ne hladi dok radite, ili je ponovno zagrijati ako vam se stegne...
5.
E sad, potrebno je svaku čačkalicu umočiti u čokoladu pa zabosti u kuglicu kako bi ta čokolada došla kao ''ljepilo''. I ostavite da se kratko stegne, taman dok ih sve pobodete, prva će biti spremna za umakanje u čokoladu.
Čokoladu koja vam 'iscuri' van nemojte brisati, ona će ujedno poslužiti kao 'držač' kuglice, da ne sklizne niz štapić.
Ja sam se služila žlicom u kojoj sam vrtila kuglicu da skinem višak čokolade.
Naravno možete ih raditi i kao obične kuglice, veličine po želji, možete ih raditi i krupnije.
6.
Kuglicu obloženu čokoladom pospite mrvicama u boji ili od čokolade.
7.
Kuglice možete raditi i s marmeladom od marelice, a ako nema djece u blizini, okus će obogatiti i žlica ruma... Ili aroma ruma :)
Također nije zapovijedno da mora biti Nutella, ali Nutella je Nutella! ;)

8.
Kao što vidite probala sam i nešto novo, ove 'sladoled' kornetiće u kojima je ista smjesa. Moj savjet je da skratite kornet za 1/3, jer je previše raditi u cijelom kornetu, previše je količinski. Daju se lagano nožićem skratiti.
Bitno je još da kornete zabodete čvrsto u podlogu, jer je kugla teška, čak i kad se napuni cijeli kornet. Ja sam radila na način da sam zarezala malo stiropor (križić) i zabola čačkalicu, te na onda kornet na čačklicu, i stoji bez problema :)

9.
Serdjijana ih je radila za vegane, bez jaja i sa biljnim mlijekom.
10.
Uskrsna verzija :)

https://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar