srijeda, 12. srpnja 2017.

Lisnati pužići - kao pamuk mekani.

Posted by Unknown on srpnja 12, 2017 | No comments
Sastojci     za tijesto
450 g Glatkog brašna Podravka  
1,5 dl mlijeka  
1 dl kisele vode  
1/2 dl ulja  

1 kašika šećera  
15 g suvog kvasca Dolcela  
 1 kom jaje     1 kašičica soli     za premazati tijesto  
125 g putera/maslaca     za premazati pužiće     1 kom žumance     po potrebi susam, lan
Priprema  
1.  
Za tijesto kvasac i šećer preliti sa mlakom mlijekom i ostaviti da naraste. Umutiti jaje, dodati so i ulje pa još umutiti, dodati nadošli kvasac i ostatak mlakog mlijeka i kiselu vodu pa izmiješati. Dodavati brašno i zamijesiti glatko mekše tijesto. Tijesto pokriti krpom i ostaviti da naraste duplo.     Naraslo tijesto podijeliti na 16 loptica, može i više za manje pužiće samo treba da ih je paran broj.     Svaku

lopricu istanjiti oklagijom i premazati otopljenim i malo prihlađenim puterom, saviti u rolatić i stavljati jednu do druge na tacnu. Ostaviti oko 30 minuta u frižider.  
 2.     Uzimati po dva rolatića, svaki izvaljati oko 30-35 cm dužine  
3.     pa ih isplesti prebacujući jedan preko drugog  
 4.     i saviti pužić  
5.     tako raditi sa svim rolatićima  
 6.     gotove rolatiće stavljati u pleh obložen papirom za pečenje  
7.     premazati umućenim žumancetom  
8.     posuti susamom i lanom  
9.     peći na 220 C da fino porumene

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar