Posted by Unknown on lipnja 23, 2017 | No comments
Sastojci
Za kore:
-12 belanaca
-12 kašika šećera
-9 kašike mlevene plazme
-3 kašike brašna
-1 kašika kakaoa
-1 kašičica praška za pecivo
Za fil 1:
-12 žumanaca
-200 gr šećera
-2 pudinga sa ukusom karamele
-7 dcl mleka
-200 gr mlevenog plazma keksa
-250 gr putera ili margarina
-200 gr Milka čokolade sa ukusom karamele
Za fil 2:
-200 gr šlag krema u prahu
-2 dcl mleka
Za natapanje kora:
-3 dcl čokoladnog mleka
Za premazivanje torte:
-2 dcl slatke pavlake
-150 gr čokolade
Priprema:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera dodati 3 kašike mlevene plazme, a kašiku brašna, 1 kašiku kakaoa i na vrh kašičice praška za pecivo. Masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 15 minuta. Tako napraviti još 2 kore.
Fil1:
U posudu staviti 5 dcl mlekamda se kuva. Umutiti 12 žumanaca sa 200 gr šećera dodati 2 pudinga sa ukusom karamele, 2 dcl mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgus ne. Kada bude mlako dodati 250 gr umućenog putera, 200 gr otopljene Milka čokolade sa ukusom karamele i 200 gr mlevene plazme
Fil 2:
Umutiti 200 gr šlag krema sa 2 dcl mleka. Filovati tortu. Na tacnu staviti 1 koru, natopiti sa čokoladnim mlekom, premazati sa 1/2 fila 1, 1/2 fila 2, kora natopljena mlekom, 2/2 fila 1,2/2 fila 2.
U posudu staviti 2 dcl slatke pavlake, 150 gr čokolade i kuvati na pari ( ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi.
Dobro ohladiti i umutiti mikserom. Sa ovom kremom premazati po vrhu i okolo tortu. Ukrasiti po želji!
Preuzeto sa: daninakuhinja.blogspot.ba
0 komentari:
Objavi komentar