Posted by Unknown on lipnja 25, 2017 | No comments
Sastojci
1 pakovanje rozen kora
Bijela krema
5 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
100gr bijele čokolade
5dkg mlijeka u prahu
100gr margarina
100gr lemon curd creme
Tamna krema
5dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije + 125gr šećera
100gr crne čokolade (60% kakaa)
150gr lješnjaka
100gr margarina
Glazura
100gr tamne čokolade
50gr margarina
1 mala žličica ulja
Priprema
1
Najprije popržite lješnjake, ogulite koricu i sitno sameljite.
Za bijelu kremu
1
Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge. U vrući puding umiješajte izlomljenu bijelu čokoladu i lemon curd cremu dok vam se sve fino ne poveže.
Malo prohladite i u mlako umiksajte margarin koji ste izmiksali s mlijekom u prahu. Ostavite da se potpuno ohladi.
Za tamnu kremu
1
Puding sa šećerom izmješajte u 0,5 dcl mlijeka da dobijete glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte, pa mu dodajte puding i kuhajte nekoiliko minuta kao što inaće kuhate pudinge.
U vrući puding umiksajte kockice tamne čokolade i mljevene lješnjake. Umlako umiksajte margarin. Ostavite da se potpuno ohladi. Obje kreme pokrijte prozirnom folijom dok vam se hlade da vam se ne stvori korica na vrhu.
Slaganje kolača
1
Na tacnu stavite prvu koru i premažite s četiri žlice tamne kreme. Pokrijte drugom korom, malo ju dlanovima zagladite, pa premažite s četiri žlice bijele kreme. Ponovo pokrijte korom, pa postupak ponavljajte dok ne potrošite kreme. Zadnju koru ne premazujte. Meni je ova količina bila dovoljna za dobiti četiri sloja bijele i četiri sloja tamne kreme. To će ovisiti i o veličini vaših kora.
2
Kad ste kolač nafilovali, pokrijte ga papirom za pečenje, položite na njega neku dasku ili tepsiju veličine kora i opteretite s nekih dva tri kilograma. Ostavite preko noći tako opterećeno na sobnoj temperaturi.
3
Kolač prelijte glazurom. Ja sam koristila ovu glazuru. Sad stavite u frižider da vam se glazura lijepo stegne. Kolač je kremast i fino se reže, a još je ukusniji kad ostane jedan dan i kad korice upiju kremu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar