Posted by Unknown on lipnja 25, 2017 | No comments
Sastojci
Potrebno je:
-1 veća kutija piškota
-500 ml slatke pavlake
-400 g kisele pavlake
-200 g krem sira
-oko 500 g jagoda
-malo soka od jagode (za natapanje piškota)
-2 kesice želatina
-1 kesica šlag kreme
-100-150 ml mleka za šlag kremu
-5 kašika šećera u prahu
Priprema
Jagode oprati i očistiti pa ih sitno iseckati. Piškote iseći na polovine (po dužini). U jednoj činiji umuti krem sir pa mu postepeno dodavati kiselu pavlaku i na kraju šećer u prahu i sve lepo sjediniti. U drugoj činiji umutiti slatku pavlaku, pa je postepeno dodavati kiseloj pavlaci i krem siru. Želatin spremiti prema uputstvu sa kesice pa ga dodati filu i izmutiti mikserom. Na kraju mu dodati jagode i izmešati kašikom.
Na dno tepsije (kojoj se skida obod) poređati polovinu piškota koje su umakane u sok od jagoda, pa preko njih staviti polovinu fila sa jagodama, pa preko fila poređati preostale piškote prethodno umakane u sok i na kraju preko njih staviti preostali fil. Ostaviti da prenoći u frižideru, pa sutradan skinuti obod tepsije i premazati tortu umućenom šlag kremom.
Savet:
Ovo je bila batina rođendanska torta. Ukoliko nemate tepsiju kojoj se skida obod, možete ovu tortu napraviti u šerpi, kao što sam ja. Providnom lepljivom folijom obložite unutrašnjost šerpe, pa onda ređati fil-piškote-fil-piškote, pa sutradan preko šerpe stavite poslužavnik i okrenite šerpu naopačke da ispadne torta. I naravno skinite foliju.
Preuzeto sa: mojakuhinjica.club
0 komentari:
Objavi komentar