Posted by Unknown on lipnja 25, 2017 | No comments
SASTOJCI
Testo
1 deci jogurta
1 deci kisele pavlake
1 deci mleka
1 deci ulja
2 kašikice šećera
2 jaja
40 gr svežeg kvasca
malo soli
oko 700 gr brašna
Fil
250 gr margarina
200 gr+ 200 gr sitnog sira
200 gr salame
1 belanjak
PRIPREMA
Pavlaku, jogurt i mleko malo smlačiti, dodati šećer i kvasac i još u to 4 male kašikice brašna.
Kad to nadođe u to dodati ostale sastojke, zamesiti testo i ostaviti na toplom mestu da se masa udvostruči.
Zatim razvući jednu veliku koru, preko nje narendati hladan margarin i posuti sa 2oo gr sitnog sira i uviti u rolat koji treba da odstoji pola sata.
Zatim opet razvući veliki pravougaonik, iseći ga na pet traka i u cik cak seći testo tako da se dobiju trouglovi, Filovati sa 200 gr sira i sa salamom naseckanom na kockice, te premazati žumancetom.
Izvor: coolinarika.com Autor: TANJA1234
0 komentari:
Objavi komentar