Posted by Unknown on lipnja 25, 2017 | No comments
Sastojci
1 kg. sitnijih paprika
100 gr crvenog luka
400 gr mesa bez kosti
80 gr riže
2 kašike ulja
malo peršunovog lista
200 gr kajmaka
0.5 l mlijeka
malo aleve paprike
malo putera
malo bibera
malo soli
Način pripreme
Paprike se očiste, operu i odreže im se vrh.
Meso se samelje, posoli, pobiberi i doda riža.
Luk se očisti i sitno isjecka, peršun se sitno isjecka.
Sve sastojke izmješati sa malo ulja i vode.
Smjesom puniti paprike, zatvoriti vlastitim pokopcem i slagati u lonac.
Doda se voda, poklopi se i kuha, po potrebi u toku kuhanja dodavati vodu ali tek toliko da ne zagori.
Kada su praprike kuhane, doda se kajmak i mlijeko. Paprike se mješavinom zaliju i puste da lagano vriju dok se saft ne sjedini.
Paprike se zaprže masnočom i alevom paprikom.
0 komentari:
Objavi komentar