Posted by Unknown on lipnja 25, 2017 | No comments
Sastojci:
-1/2 l vrhnja za šlag (Hulala, Hole, Halta…)
-4 voćna jogurta
-3 želatine u prahu
-50 dag jagoda
Priprema:
Najprije izmiksati vrhnje za šlag da bude potpuno čvrsto. Ako koristite šlag na mliječnoj bazi bit će potrebno dodati 2 kremfixa. Jagode oprati i nasjeckati na manje komadiće.
U posebnoj posudici pomiješati želatinu sa 8 žlica vode i jednim jogurtom. Pustiti da odstoji 5 min pa zagrijavati uz miješanje dok se želatina ne otopi. Nikako ne smije prokuhati.
U izmiksani šlag dodati preostale jogurte i jagode, dobro promiješati pa polako uliti otopljenu želatinu. U pripremljeni lim složiti red piškota, ili pettit keksa, pa na to izliti kremu. Poravnati i ostaviti u hladnjaku preko noći da se dobro rashladi. Sa ohlađenog kolača skinuti obruč (ukoliko ste radili u kalupu za tortu. Ukoliko niste kolač možete rezati iz lima) i ukrasiti po želji.
Preuzeto sa: mojakuhinjica.club
0 komentari:
Objavi komentar