Posted by Unknown on lipnja 25, 2017 | No comments
Sastojci
-4 jaja
-120 g secera
-80 g griza
-125 g kiselog vrhnja
-500 g kremastog sira
-ribana kora cjelog limuna
-malo soli
-300 g visnji
-secer u prahu za preko
Priprema
Jaja odvojiti. Prvo dobro izraditi bjelanca u cvrstu snjeg masu, dodavajuci lagano 50 g secera. Pripremiti kalup pravougani,premazan sa malo butera,posut krusnim mrvicama. Zumaca u zasebnoj posudi zajedno sa secerom i malo soli dobro izmiksati,najmanje 6 minuta miksati da se dobije fina kremasta masa.
Sir,kiselo vrhnje,griz i koru limuna dodati zumancima,izmjesati na manjoj brzini,da se sve fino sjedini. Snjeg masu dodavati sve malo po malo,cjelo vrjeme miksajuci. Sad dodati pola visnji,lagano kasikom izmjesati.
Usuti tjesto u vec pripremljeni kalup,ostale visnje preko raspodjeliti,i staviti kolac da se pece u vec zagrijanoj pecnici na 175°C 35-40 minuta. Moze se odmah sluziti,ukusan je i onako tek spremljen a i kad se ohladi. Po zelji posuti secerom u prahu.
Preuzeto sa: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar