Posted by Unknown on studenoga 18, 2017 | No comments
Biskvit
100 grama šećera
200 grama margarina
100 grama čokolade za kuhanje
4 kasike brašna
1 prašak za pecivo
4 Jaja
Krema
200 grama čokolade za kuhanje
pola litra slatkog vrhnja
1 kasika šećera
Priprema
1.
Prvo zumance i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka ali polako ih umutite bez miksera.. Peći na 180 stepeni oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti vilicom kad je pečeno.
2.
Izrada file:
3.
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
4.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema
0 komentari:
Objavi komentar