subota, 18. studenoga 2017.

PRVI PUTA SAM GA PRAVILA I FENOMENELAN JE

Posted by Unknown on studenoga 18, 2017 | No comments

Biskvit
100 grama šećera
200 grama margarina

100 grama čokolade za kuhanje

4 kasike brašna

1 prašak za pecivo

4 Jaja

Krema

200 grama čokolade za kuhanje

pola litra slatkog vrhnja

1 kasika šećera

Priprema
1.
Prvo zumance i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka ali polako ih umutite bez miksera.. Peći na 180 stepeni oko 20 min… ovisi od pećnice… provjeriti vilicom kad je pečeno.
2.

Izrada file:
3.
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
4.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temp. a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema

0 komentari:

Objavi komentar