ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

Princeze! Svima tako drage posebno klincima

Posted by Unknown on studenoga 20, 2017 | No comments

Količina je za 60-75 manjih princeza. Nadam se da se neće nitko naljutiti ako stavim ovaj recept jer mislim da nema ista krema, iako se kore rade uvijek na isti način.
SASTOJCI
Tijesto
2 dl ulja
2 dl vode
4 dl brašna

5-6 kom jaja
3 dag gustina

pola žličice soli

KREMA
30 dag šećera
1 lit mlijeka
8 dag brašna
5 jaja
2 vanilin šećera
1 puding od vanilije
12,5 dag margarina

PRIPREMA
1.
Tijesto:
2.
Ulje, vodu i sol staviti zakuhati. Nekoliko trenutaka neka kuha. Dodati brašno promiješano sa gustinom. Miješati i pržiti da se tijesto dobro sastavi. Na dnu posude se stvori bijeli sloj a tijesto se poveže u kompaktnu smjesu. Maknemo sa vatre i ohladimo.
3.
U hladnu smjesu dodamo jedno po jedno jaje. (ako su jaja veća 5 jaja + 1 žutanjak, a ako su manja 6 cijelih jaja). Dobije se ljepljivo tijesto.
Tijesto se stavi u štrcaljku ili se oblikuju hrpice žlicom.
Peče se u zagrijanoj pećnici na 200 st.C 20-25 minuta.
4.
Napomena: Jako je važno da se prilikom pečenja kora za princeze, pećnica dok ne budu pečene ne smije otvarati!!
5.
Krema:
Mlijeko se skuha s vanilijom. Posebno se izmiješaju jaja sa šećerom, brašnom, praškom za puding i žlicom kuhanog mlijeka pa se ta smjesa umiješa u mlijeko i kuha dok se krema ne zgusne. U hladnu kremu se doda pjenasto razrađen margarin i nadjevaju kore koje smo prerezali na pola.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar